Vaše otázky a náměty na další články a vůbec všechno, co vás zajímá kolem snubních prstenů, pište jako komentáře ke stávajícím článkům.

čtvrtek 24. května 2012

Pražský syndrom

Nic proti pražanům, ale u některých se vyskytuje jev, kterému soukromě říkám pražský syndrom. O co se vlastně jedná? Mírně bych to nazvala poněkud omezeným rozhledem, který v minulosti způsoboval například to, že v telefonních číslech pražských podniků zapomínali jejich reklamní pracovníci uvádět pražskou předvolbu, tehdy 02/ a mysleli si, že jde o naprostou samozřejmost. Možná ale jen nikdy nevolali nikam mimo Prahu a netušili, že nějaké předvolby existují. 

Nyní se občas tento úkaz vyskytuje v poštovních adresách, kdy psát Praha je považováno za zbytečné, když to přeci musí být každému jasné. Přestože v objednávkách na tuto maličkost lidé nezapomínají, ve svatebních textech jde o věc běžnou. To je ale samozřejmě záležitost každého objednavatele. 

Důvodem, proč jsem si na pražský syndrom dnes vzpomněla, jsou pravidelně se vyskytující objednávky zákazníků, kteří svoji e-mailovou adresu ukončí zavináčem a na část za ním jaksi velkoryse zapomenou. Proč to psát, když je tam přece vždycky ...@seznam.cz? Ale pozor, drazí moji, možností je opravdu více, takže to seznam.cz, prosím, vždy pište.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jakýkoli spam je nemilosrdně mazán. Byť by byl sebemazanější.

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.