Vaše otázky a náměty na další články a vůbec všechno, co vás zajímá kolem snubních prstenů, pište jako komentáře ke stávajícím článkům.

středa 30. května 2012

Mat či lesk?

Častým dotazem na zákaznickou podporu prodeje snubních prstýnků je otázka povrchové úpravy šperků. Dalo by se odpovídat slovy: "Záleží především na vašem vkusu, zda si vyberete matnou či lesklou úpravu nebo úpravu fazetkovanou, která se krásně třpytí ve světle."

Ale snubní prsteny jsou šperk, který je poměrně hodně namáhaný na otěr. Proto je nutné se předem zamyslet nejen nad výběrem materiálu, ale i nad jeho povrchovou úpravou. Jemně matný povrch se časem při denním používání změní v naprosto nevýraznou škrábanci vyzdobenou plochu. Stejně dopadne sice i prsten hladký, ale ten si můžete po letech, až si budete chtít udělat radost, nechat v téměř kterémkoliv zlatnictví přeleštit a bude zase jako nový. Fazetkované prsteny bych téměř nedoporučila pro každodenní nošení, pokud chcete s prstenem na ruce manuálně pracovat, protože jejich krása odchází velmi rychle a oprava je téměř nemožná.

Na závěr vás ale potěším. Snubní prsteny se rozhodně nevyrábějí z plastelíny, ale většinou ze 14ti karátového zlata, které má podstatně vyšší tvrdost než zlato ryzí, tedy 24 karátové. Pokud tedy budete se šperky zacházet rozumně a před kutáním na zahrádce a podobnými činnostmi si je sundáte z ruky, vydrží vám krásné velmi velmi dlouho bez ohledu na povrchovou úpravu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jakýkoli spam je nemilosrdně mazán. Byť by byl sebemazanější.

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.