Vaše otázky a náměty na další články a vůbec všechno, co vás zajímá kolem snubních prstenů, pište jako komentáře ke stávajícím článkům.

sobota 19. května 2012

Jak tajně zjistit velikost?

K napsání tohoto příspěvku mě inspirovala zákaznice, která v objednávce několik dní po sobě neustále měnila velikost pánského prstýnku. Až to kolegovi nedalo a zeptal se, kdy už bude objednávka platit a pro kterou velikost. Z paní vylezlo, že svému manželovi tajně prsty měřila v noci, protože nové zlaté prstýnky chtěla jako překvapení objednat k desátému výročí svatby. Byla zoufalá z toho, že pokaždé naměřila jiné číslo a přitom ji nenapadlo, aby jednoduše vzala a zcela jednoznačně změřila prsten ležící na nočním stolku. Můj kolega jen jako dovětek podotkl, že kdoví, co potmě měřila a pak není divu, že pokaždé naměřila jiný průměr. Ale to zabíháme někam jinam a diametrálně se vzdalujeme od původního účelu článku.

Takže jak to udělat, abychom si udělali radost sledováním svého miláčka, jak září překvapením nad novým krásným šperkem, který mu - jí přesně sedí na prstu? Jak se nepřipravit o tento jedinečný moment, který nebude nikdy zapomenut? Přestože to i paní, o níž jsem psala v předchozím odstavečku připadalo složité, existuje přeci jenom několik možností, jak zcela tajně zjistit přesnou velikost.

Změřte starý prsten
Jak bylo psáno na začátku, změření jiného prstenu své drahé polovičky, o němž s jistotou víte, že sedí na prstu, je tou nejlepší metodou. Ideální je skočit s tímto prstýnkem do nejbližšího zlatnictví a nechat si jej tam přesně změřit na trnu. Pokud nemáte jinou možnost, jak prsten tajně "šlohnout", zkuste si zahrát třeba nějakou hru, kde za odměnu či za trest slíbíte celý den nosit jeho - její prsten. S troškou přemýšlení se vám to nakonec bude i líbit. Jen pozor na naléhání, že místo prstýnku se bude jednat třeba o spodní prádlo.

Otisk prstenu
Pamatujete si detektivky, v nichž si padouch (nebo James Bond) dělá otisk klíče do speciální hmoty schované ve zlatém pouzdru na cigarety? Nepotřebujete ani speciální hmotu, ani zlaté cigaretové pouzdro. Bohatě postačí plastelína, která se běžně najde v domácnosti s malými dětmi přilepená kdekoliv. Další možností je mírně rozměklé mýdlo, do něhož prsten otisknete. Příležitost se najde během převlékání, spánku nebo koupání. Co kdyby šampon šperkům uškodil, že? Nedoporučuji dělat otisk do chleba a podobných hmot, které se velmi rychle sesychají a akce 007 pak končí překvapením vaším, že partnerovi asi ztloustly prstíky.

Vyzkoušení
Zkuste si prsten nasadit na svůj prst a najít místo, kde vám sedí. Toto místo si zapamatujte nebo poznačte průpiskou a pak přeměřte měřicím kroužkem ve zlatnictví.
Obkreslení
Tato metoda, tedy obkreslení vntřního obvodu na papír, sice vypadá hezky, ale často zde dochází k chybám z důvodu náročnosti na přesnost, mírného zmenšení průměru podle použitého kreslicího prostředku a následné změření vnitřku čáry namísto vnějšku. Proto obkreslovací metodu raději ještě kombinujte s těmi předchozími.

Při své výzvědné činnosti pamatujte také na to, že velikost prstenů je jiná pro každý prst i na to, že se mění podle teploty i podle námahy, kterou předtím prst absolvoval. Naštěstí sundaný prstýnek má průměr pořád stejný. Zde ovšem dávejte pozor na jeho šišatost.

Máte další nápady, jak tajně zjistit velikost prstenů?
Máte s tím své veselé zážitky?
Pište do komentáře!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jakýkoli spam je nemilosrdně mazán. Byť by byl sebemazanější.

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.