Vaše otázky a náměty na další články a vůbec všechno, co vás zajímá kolem snubních prstenů, pište jako komentáře ke stávajícím článkům.

středa 11. července 2012

Myšumilovná kočka

Vrátila jsem se po týdnu relaxace ze skautského tábora. Ne že bych ještě byla skautka, ale dělala jsem skautům kuchařku. Je milé zase po čase vidět někoho, komu chutná všechno, co mu dáte k jídlu. Samozřejmě své udělal hlavně hlad. Asi ne náhodou se těm malým špuntům říká vlčata.

Po návratu domů jsem naplnila prádelní koš a šla na půdu uklidit prázdnou stěhovací tašku. Uprostřed místnosti si tam k mému překvapení klidně seděla malá hnědá myš s dlouhým ocáskem a celkem se zájmem a bez strachu mě pozorovala. Máš příležitost udělat radost své kočce, která tu byla týden sama, blesklo mi hlavou. Natáhnout ruku pro uloženou síťku na motýly z dob, kdy jsem se mnohem snadněji pohybovala po lukách, bylo dílem okamžiku. Ulovit pak síťkou myšku, která se během lovu ani nehnula, taky nebyl velký problém.

Ulovenou myš jsem vyklopila do misky, umístěné zvenku na parapetu kuchyňského okna své kočce a pozorovala drastický vývoj událostí. Myš se zájmem, hlavu zakloněnou vzad, pozorovala predátora. Kočka s hlavou skloněnou a naprosto znechuceným výrazem pozorovala svou oběť. A pak to přišlo. Uplynula sotva necelá půlhodinka, myš asi začalo bolet za krkem a rozhodla se bezvýchodnou situaci vyřešit. Přešla těsně kolem kočky, překonala překážku v podobě obrovského chlupatého ocasu a procházkovým tempem se již za zády zabijáka vydala na opačný konec parapetu. Tam si v klidu udělala osobní hygienu kožíšku a když s kočkou pořád nic nebylo, po další půlhodině odešla po zdi dolů za novými dobrodružstvími.

Otázka na závěr zní: Znáte ještě blbější kočku?



4 komentáře:

  1. Pozor na pravopys! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nojo, původně to mělo být Mírumilovná kočka! Díky :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda, že nemáš fotky anebo ještě lépe video. Na YouTube by z toho byla hezká reklam :)

    OdpovědětVymazat
  4. Při náročném lovu profesionální lovec nemyslí na dokumentaci. Přikládám tedy alespoň starší dokument boje mojí hrdinné kočky s kořistí.

    OdpovědětVymazat

Jakýkoli spam je nemilosrdně mazán. Byť by byl sebemazanější.

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.