Vaše otázky a náměty na další články a vůbec všechno, co vás zajímá kolem snubních prstenů, pište jako komentáře ke stávajícím článkům.

úterý 17. července 2012

Snubní prsteny rychle

Motto: Spěcháte? Pak v poptávce uveďte telefonní spojení!

Pokud se vám z jakéhokoliv důvodu stane, že potřebujete snubní prsteny rychle, utrpíte první šok nejspíš už v prvním zlatnictví. Dozvíte se totiž, že zlaté snubní prsteny jsou vyráběny vesměs na zakázku. 
Co si v takovém případě počít? 

Nejjednodušší řešení je koupit si narychlo nějaké levné ocelové prstýnky ve vašich velikostech a v klidu si vybrat  a objednat pravé zlaté prstýnky, které si můžete pak navzájem navléct na prstíky třeba na svatební cestě. Stejně to dělají snoubenci, kteří mají momentálně hloub do kapsy. Jen objednávku uskuteční třeba k prvnímu výročí svatby.

Pokud nemáte vyhraněné vybrané vzory, většinou se najde zlatnictví, kde se časem nasbíraly nějaké nevyzvednuté prsteny, takže zbývá jen je upravit na vaše velikosti. To zlatník ochotně udělá, aby se zbavil skladových zásob. To je také důvod, proč po vás při objednávání prstenů už chce každý zálohu. Bez ní se vždycky najde někdo, kdo si objednané zboží nevyzvedne. 

Chcete-li mít své vysněné prsteny a současně ušetřit, rozhlédněte se na internetu. Oproti kamenným prodejnám lze na internetu nakupovat levněji. Najděte si všechny dodavatele vybraného modelu a všech se zeptejte na cenu a taky na termín dodání. Některé slovutné firmy se ani nebudou obtěžovat s odpovědí, to mám osobně vyzkoušené. Uvědomte si ale přitom, že pro všechny dodavatele vaše prstýnky vyrobí stejný výrobce. Tedy i pro kamennou prodejnu. Z toho v první řadě plyne, že všichni je dostanou ve stejném termínu. Pokud se tedy u někoho dodací lhůta příliš odchyluje, je divné, ale holt někdo je ve slibech odvážnější, někdo opatrnější. 
Zvažte možnost platby zálohy. Každý, jak již bylo uvedeno, výrobu zadá až bude mít od vás zálohovou platbu. Platbu můžete urychlit dotazem, kde má dotyčný internetový obchod bankovní účet a následným provedením platby z účtu stejného finančního ústavu, protože mezibankovní převody moc rychlé nejsou. Pokud máte štěstí a máte účet ve stejné bance, není co řešit. Pokud ne, může tam mít účet někdo z rodiny či přátel. Je třeba jednat a ptát se.
Pokud ale už rozesíláte poptávky a spěcháte, je největší chybou neuvést telefonní číslo. Je tak časté, že zákazníci si mailem ověřují dodací lhůty a mailovou odpověď si vyberou až za několik dnů, že nad tím opravdu až zůstává rozum stát. Nedělejte stejné chyby. 
Dodavatel ověří možnosti ve výrobě a může vám obratem zavolat. Hned pak víte, na čem jste. 

4 komentáře:

  1. Výběr snubních prstený by neměl být rychlý. Přeci jen prsteny vydrží celý život, takže vybírat s rozvahou. Pokud chcete vybrat rychle, pak doporučuji navštívit přímo prodejnu.

    OdpovědětVymazat
  2. Ačkoliv jde každopádně o významný životní krok, dnes často za rozhodnutím vstoupit do stavu manželského stojí ekonomické důvody. Polovině nevěst, které volají na naši webovou podporu, v pozadí žvatlá nebo přímo křičí miminko. Lidé spolu žijí z lásky a nemají žádnou potřebu spěchat se svatbou. Ta přijde až například v okamžiku, kdy si začnou vyřizovat hypotéku a zjistí, že samotnému člověku se na ni těžko dosáhne.
    Souhlasila bych tedy s panem kolegou v tom, že "vybírání" by nemělo být rychlé. Naopak "výběr" by měl být snadný a rychlý, aby ono miminko nemuselo naříkat pro nepozornost maminky příliš dlouho. Na internetu může maminka vybírat kdykoliv, když miminko spinká a nemusí být omezená otevírací dobou obchodů. Internetový obchod má otevřeno 24 hodin denně, 365 dní v roce. A v přestupné roky ještě o den déle.

    OdpovědětVymazat
  3. Kuba | Zásnubní prsteny3. ledna 2014 v 11:46

    Myslím, že do snubáků i zásnubáků by se mělo investovat. Já s přítelkyní prošel pár zlatnictví, když si vybírala jiné šperky a nenápadně zabrousil mezi snubáky. Na základě preferencí dražší polovičky vybral zásnubní prsten a ve stejné prodejně jsme pak vybrali i snubáky...

    OdpovědětVymazat
  4. A představte si, že za stejné prsteny, tedy za získání stejné investice, pokud to berete takto, jste u nás mohli dát třeba jen dvě třetiny ceny. Blog jste měl číst dřív, než jste takto "investoval".

    OdpovědětVymazat

Jakýkoli spam je nemilosrdně mazán. Byť by byl sebemazanější.

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.