Vaše otázky a náměty na další články a vůbec všechno, co vás zajímá kolem snubních prstenů, pište jako komentáře ke stávajícím článkům.

středa 23. května 2012

Zavináč

Takže na úvod - opravdu nepíši o nakládaných kyselých rybičkách smotaných s cibulí propíchnutých párátkem.

@ - ano, to je on. Znaménko, které spousta lidí neumí na klávesnici napsat. Na mé staré klávesnici se nevyskytoval vůbec, ale jedna dobrá duše mi v oněch prastarých dobách internetu poradila, že zavináč se dá napsat současným stisknutím Ctrl+Alt+v. Dodnes tuto zkratku při psaní používám, i když pohodlnější by možná bylo AltGr+v. Na numerické klávesnici pak lze použít ještě Alt+64. Na některých počítačích zase funguje AltGr+2. Pokud máte anglickou klávesnici, použijte Shift+2. AltGr je pravý Alt, tedy vpravo od mezerníku. Jiná klávesnice, jiný mrav. Můžete vyzkoušet i AltGr+q nebo Ctrl+Alt+q. 

Shrnutí psaní zavináče:
Ctrl+Alt+v
AltGr+v
Alt+64
AltGr+2
Shift+2
AltGr+q
Ctrl+Alt+q

Pokud znáte další způsoby, třeba pro Mac, napište do komentáře.

Zavináč je znak, který je nedílnou součástí každé e-mailové adresy. Odděluje od sebe první, specifickou část, nebo-li jméno uživatele a druhou část, která je jménem serveru (nějaká doména). Ne všude se tomuto znaménku říká zavináč. Někde je to třeba prasečí ocásek.
Podrobněji si o něm můžete přečíst třeba na cs.wikipedia.org/wiki/Zavin%C3%A1%C4%8D

A proč mě vlastně napadlo psát o zavináči? To proto, že občas zákazníci volají na telefonickou podporu, že si smazali předepsaný zavináč a jak ho tedy mají znovu napsat. 

Ten umí to a ten zas tohle...

Doplňuji:
Ctrl+C a Ctrl+V, což znamená zkopírovat zavináč jinde a vložit tam, kam patří.

2 komentáře:

Jakýkoli spam je nemilosrdně mazán. Byť by byl sebemazanější.

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.